Tips bij het starten van een bedrijf

Ben je van plan om binnenkort een eigen bedrijf op te starten? Het oprichten van een eigen bedrijf kan ontzettend leuk zijn, maar vergt ook de nodige voorbereidingen. Om hoge boetes van de fiscus te voorkomen is het bijvoorbeeld belangrijk om voor een goede administratie te zorgen. Daarbij zullen de klanten, enigszins afhankelijk van de diensten of producten die je aanbiedt, niet aan komen waaien. Het is dus raadzaam om voor verschillende vormen van marketing te zorgen, waarmee je een klantenbestand op kunt bouwen. Naarmate je meer klanten hebt voorzien van producten of diensten, zal het automatisch beter gaan lopen. Andere klanten zullen immers via de bestaande klanten van je bedrijf horen en mogelijk ook interesse hebben in je diensten of producten.

Er zijn verschillende websites waarop je veel informatie kunt vinden over het oprichten van een nieuw bedrijf. Zorg dat je vooraf voldoende informatie vergaard om achteraf niet voor onverwachte verassingen komen te staan. Dit kan uiterst vervelende gevolgen hebben! Denk aan de reeds beschreven boetes die een fiscus uit kan delen bij een slechte administratie.

Een website laten maken voor je bedrijf

Een goede marketingstrategie begint bij het laten bouwen van een website voor je bedrijf. Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer internetbedrijven opgericht die je hierbij kunnen helpen. Door de toegenomen concurrentie onder internetbedrijven is het laten maken van een website aanzienlijk goedkoper geworden, ten opzichte van een aantal jaar geleden. Bij het laten maken van een website doe je er verstandig aan om de website aan te laten sluiten bij een bestaande huisstijl. Zo voorkom je dat het contrast tussen de stijl van bijvoorbeeld je logo en je website te groot wordt. Dit kan je bedrijf een amateuristische uitstraling geven.

Met een website alleen ben je er echter nog niet. Houd er ook rekening mee dat je website gevonden moet kunnen worden door potentiële klanten. Je kunt hierbij kiezen tussen zogenaamde Search Engine Advertising en Search Engine Optimizing. Deze eerste vorm is voornamelijk gericht op de korte termijn, waarbij je betaalt voor het hoger plaatsen van je website in de zoekresultaten. Search Engine Optimizing is daarentegen gericht op de langere termijn, waarbij je probeert om structureel betere posities in de zoekresultaten te bemachtigen.

Zorg voor een net kantoor

Om je werkzaamheden uit te kunnen voeren mag een nette kantoorruimte vanzelfsprekend niet ontbreken. Afhankelijk van de diensten die je aanbiedt kan het verstandig zijn om eerst voor een simpele kantoorunit te kiezen. Er zijn in iedere grote stad verzamelgebouwen te vinden, waar je deze kantoorunits kunt huren. Naarmate je groter wordt bestaat er vaak een mogelijkheid om ook aangrenzende kantoorunits te gaan huren, mits deze vanzelfsprekend vrijkomen. Bij het inrichten van je kantoorunit dien je verschillende meubels aan te schaffen. Denk aan een mooi bureau, een stevige bureaustoel en voldoende kastruimte.

Zorg er daarbij voor dat je een telefoonverbinding aan laat sluiten en dat je zakelijk internet afsluit. Zo ben je voor potentiële klanten goed te bereiken en voorkom je dat je klanten misloopt! Voordat je een abonnement voor zakelijk internet afsluit, is het raadzaam om een vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders. Zakelijk internet vergelijken van Nederlandse aanbieders kan op verschillende websites. Door vooraf een vergelijking te maken, voorkom je dat je straks teveel betaalt voor je abonnement.

Een reactie plaatsen